Open

Onderhoud Supercharger MINI R52/R53

Onderhoud Supercharger Mini R52/R53

Jouw supercharger in topstaat.

Wat is een Supercharger?

De Mini Cooper S en JCW van de R52 (Cabrio) en R53 generatie is uitgerust met een supercharger.

De supercharger is een onderdeel van de motor, een compressor die gebruikt wordt om lucht onder grotere druk in de cilinder van een verbrandingsmotor te persen (net zoals een turbo). Net als de turbo is de bedoeling van een supercharger om ervoor te zorgen dat de motor krachtiger wordt.

Carteam Paul Goeman Autoservice
Carteam Paul Goeman Autoservice

Waarom supercharger onderhouden?

De Mini Cooper S en JCW van de R52/R53 generatie is uitgerust met een Eaton-supercharger. Deze supercharger wordt gesmeerd en gekoeld door de in twee reservoirs zittende olie. Het is dus belangrijk dat deze olie in goede staat verkeert!

MINI / BMW biedt hier geen oplossing voor - zij bieden geen onderhoudsinterval voor de supercharger en zien dit niet als onderdeel van het serviceschema. Motoren van andere fabrikanten, die dezelfde superchargers gebruiken, hebben een onderhoudsinterval van ongeveer 60.000 kilometer. Het komt namelijk vaak voor dat de afdichtingen rondom de supercharger gaan "zweten", waardoor olie kan ontsnappen/lekken. Rijden met te weinig supercharger-olie resulteert vrijwel altijd in een kapotte supercharger.

Omdat de supercharger één van de duurste onderdelen is van je MINI is, raden wij het aan om minimaal iedere 60.000 kilometer een onderhoudsbeurt aan de supercharger uit te voeren. Op die manier kun je mankementen en defecten aan je supercharger voorkomen! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

Auto onderhoud

Waarom Carteam Paul Goeman Autoservice?

Bij Carteam Paul Goeman Autoservice staat een gedreven team klaar om uw auto tegen een scherpe en eerlijke prijs te onderhouden. Carteam Paul Goeman Autoservice is dé specialist voor het onderhoud aan uw auto. Twijfelt u over wat er mis is met uw bolide? Geen probleem! Wij geven een helder advies.

Heeft u het nodig om mobiel te blijven tijdens uw onderhoud? Dan hebben wij vervangend vervoer op maat. 

Is vervanging van onderdelen op uw auto nodig? Dan gebruiken wij alleen A-kwaliteit materiaal.

CONTACT OPNEMEN